'Fortællingen om Prinsesse Kaguya'

22. Januar 2015

Mesterinstruktøren Isao Takahatas 'The Tale of The Princess Kaguya' (Kaguyahime no monogatari, 2013), har trukket både børn, unge og forældre i de japanske biografer, med historien om måneprinsessen Kaguya, baseret på klassiske japanske fortællinger.

 

Det var meningen at filmen først skulle have dansk biograf-premiere i juni måned, men formodentlig har den ekstra opmærksomhed ved årets Oscar-uddeling, hvor filmen var nomineret til bedste animerede spillefilm, sørget for at den allerede får premiere d. 30. april i de danske biografer.

 

Under J-Popcon 2015 kunne du komme til forpremiere på filmen i Grand Teater biografen i København. Filmen, der egner sig bedst til et voksent publikum, blev vist med original japansk tale og danske undertekster, og det er den samme udgave der nu kan opleves tidligere end forventet.  

 

Mens vi venter spændt på premieren, kan du tage et kig på den flotte trailer. Den forlængede trailer fungerer også som en fremragende musikvideo, til den i forvejen høje æstetisk smukke og kunstneriske standard.

 

- af Per Sørensen

Princess Kaguya Jap bioposter 2013