J-Popcon og Nordisk Spildag 2014

10. November 2014

Nordisk Spildag 2014 er et samarbejde mellem de nordiske biblioteker, der arbejder med computerspil og Nordic Game Institute.

Målet er at få de offentlige biblioteker i hele Norden til at sætte ekstra fokus på spil som et medium - både fysiske brætspil og digitale spil - på én og samme dag. For at vise lånere og hele verden, at spil er et etableret medie, der hører til på bibliotekerne nu og i fremtiden. Her er en komplet liste over alle bibliotekerne i Danmark og Norden som spiller med.

 

Nordisk Spildag 2014 afholdes lørdag den 15. november.

 

J-Popcon og Game Room holdet viser japanske spil frem på Nordisk Spildag og Holbæk bibliotek fra kl. 10:00 til kl. 13:00. 

 

Holdet fra J-Popcon har, udover de bedste rytme- og dansespil, en række sjældne japanske spil med til ældre retro-spilkonsoller, der stadigvæk er både spilbare og meget underholdende. Mange af dem har aldrig været udgivet i vesten. Alt fra finurlige platformspil til kampspil baseret på manga-tegneserier.

 

Dance Dance Revolution fra Konami er det oprindelige dansespil på dansemåtter, der startede det hele. Spillet er et aktivt musik-spil, for alle aldersgrupper, der kræver en middel fysik og en god rytmesans, og det er en god idé at tage bløde gummisko med i stedet for tunge vintersko.

 

Hatsune Miku Project Diva fra Sega er et rytmespil der kan spilles med en almindelig PlayStation controller, hvor man skal taste kommandoerne i takt til musikken. Alle kan spille med, og den virtuelle sangerinde, Hatsune Miku, er ekstrem populær i Japan på grund af musikfænomenet Vocaloid.

 

Hvis man vil vide mere om J-Popcon, japanske spil og har spørgsmål om de fremviste spil, skal man bare spørge løs, holdet fra J-Popcon er med hele dagen for at spille med og fortælle om spillene.

 

Der er også små japanske 'goodie-bag' præmier til de bedste spillere.

Nordisk Spildag logo

Nordisk Spildag 2014 plakat

 

- af Per Sørensen