X-Men: Days of Future Past omtale

6. Oktober 2014

En af sommerens store filmpremierer, og en af de bedste X-Men film, kommer hjem til dig og din hjemmebiograf i oktober.

 

Efter at have instrueret de to første, og meget vellykkede film i X-Men serien, vender Bryan Singer tilbage og viser igen hvorfor han er så god en instruktør. Serien faldt i kvalitet med tredje del, og X-Men: The Last Stand instrueret af Brett Ratner, er seriens svagest led. Det lykkedes dog for instruktøren Matthew Vaughn at få bragt serien på rette spor med X-Men: First Class, som bestod prøven og leverede varen.

 

X-Men: Days of Future Past holder sig heller ikke tilbage, og kaster sig hurtigt ud i en kompliceret handling. Det omfattende hold af superhelte kæmper denne gang en krig for mutanternes overlevelse på tværs af to tidsperioder. De kendte figurer fra den originale X-Men film trilogi, slår sig sammen med deres yngre jeg fra fortiden, og X-Men: First Class, for at ændre en historisk begivenhed og kæmpe for at redde mutanternes fremtid, der er truet af udryddelse fra en næsten uovervindelig modstander.

 

Bryan Singer sørger for at holde styr på alle tråde i den indviklede handling, der både indeholder tidsrejser, yngre og ældre udgaver af X-Men heltene, et omfattende persongalleri og imponerende effekter. Alt sammen uden at miste overblikket over de komplicerede figurer, der er præget af voldsomme følelser og store menneskellige omkostninger. Ikke ligefrem noget man er vant til i superhelte film, hvor der sjældent er plads til andet end overfladiske personskildringer.

 

I X-Men: Days of Future Past fungerer det perfekt og filmen er ganske enkelt fremragende underholdning, der beviser at superhelte film har lidt mere at byde på end store eksplosioner og stramtsiddende kostumer. Man skal dog være forberedt på at det kan betale sig at se alle filmene, inden man ser X-Men: Days of Future Past, da personskildringen bygger videre på seriens eksisterende handlingsforløb.     

 

Filmen udkommer på Blu-ray, Blu-ray 3D og DVD den 16. oktober og senere på måneden dukker der forskellige nye samlerbokse og special editions op med samtlige X-Men film inklusiv begge film med Wolverine.

X-Men: Days of Future Past poster

X-Men: Days of Future Past mystique

X-Men: Days of Future Past wolverine bullets

X-Men: Days of Future Past beast wolverine xavier

 

- af Per Sørensen