Oplev cosplay og foredrag på Nationalmuseet

26. Februar 2014

Nationalmuseet inviterer til en aften i japansk popkulturs tegn.

 

Oprettet af Per Sørensen

 

Om så du allerede er på fornavn med figurerne fra manga-serien ”Highschool of the Dead” eller bare er vildt interesseret i Japan, er du velkommen, når Nationalmuseet forvandler sig til en fejring af japansk popkultur fredag d. 7. marts.

Her holder museet nemlig helt ekstraordinært aftenåbent fra kl. 18.00 – 21.00 og giver dig mulighed for at opleve en række sider af den helt særlige japanske popkultur med alt, hvad det indebærer af selviscenesættelse og selfies.

Aftenen byder blandt andet på to cosplay-shows, hvor du kan se danske cosplayere optræde. Selve ordet ”cosplay” er en forkortelse af ”costume” og ”play” og er et helt særligt japansk popkulturelt fænomen. Cosplay går ud på, at man klæder sig ud som tegneseriefigurer eller karakterer fra ens yndlingsspil og så opfører scener fra manga- og anime-universet.

 

Mange cosplayere syer deres egne kostumer, som ofte er overdådige og gennemført ned til mindste detalje. Alle er selvfølgelig velkomne til at komme til arrangementet iført eget kostume – om så det er hjemmesyet eller ej.

Du kan også opleve to oplæg. I det ene giver en cosplayer et indblik i den kreative subkultur i Danmark, som dyrker den japanske popkultur. Det andet oplæg er en samtale med to bloggere, som fortæller om japanske skønhedsidealer og selviscenesættelse med afsæt i den japanske fotobås, som du kan se og prøve i Nationalmuseets særudstilling ”Pigen og Parasollen – Japan i fotostudiet”.

 

Her kan du til slut forevige dig selv på ægte japansk selfie-manér, og du får selvfølgelig purikura-klistermærkebillederne med hjem.

Der er gratis adgang og mulighed for at købe mad og drikke.

Nationalm purikura

Nationalm cosplay2

Nationalm cosplay1